Cześć!
Coraz większą wagę przykładamy do ekologii, dbamy o naszą planetę. Oszczędzamy energię elektryczną, segregujemy śmieci, zakręcamy wodę kiedy nie jest nam potrzebna. Dbamy też o to aby śmieci produkować mniej, dlatego coraz więcej z nas używa wielorazowych opakowań różanego rodzaju.
Ważną dziedziną, w której wielorazowe opakowania są ważne jest przechowywanie żywności. Możemy stosować do tego plastikowe bądź szklane pojemniki , woreczki z materiału oraz papierowe torby. Możliwości jest wiele i tylko od nas zależy czy będziemy z nich korzystać.
Przykładem materiału, z którego tworzone są woreczki do przechowywania żywności jest len. Jego właściwości antybakteryjne pozwalają na dłuższe zachowanie świeżości przechowywanych produktów.
Takie opakowania chronią ją przed wilgocią oraz powstaniem pleśni. Są zdecydowanie lepszą opcją niż woreczki foliowe.
- suszone zioła
- warzywa
- ziemniaki
- pieczywo
- ziarna
- grzyby
- czosnek i wiele wiele innych produktów.
Pozdrawiam.
Malinka M
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz